Kapcsolat

24 órás segélyvonal:

+36-70-225-2525

Budapest, VI. Nagymező u. 49.
I. em/1. 50-es kapucsengő


Nyitvatartás:
Jelenleg kizárólag időpont egyeztetés alapján.
Ha ránk csörögsz szívesen visszahívunk.

Ingyenes terhességi teszt

Akár félsz, hogy teherbe estél, akár reménykedsz benne, felkeresheted irodánkat, ahol helyben egy ingyenes terhességi teszt segítségével máris többet tudhatsz meg.

Érdemes előtte telefonálnod, így a várakozást is elkerülheted, de ha csak az utcáról esel be ügyeleti időnkben az sem okoz problémát. Várunk szeretettel!!!

Ultrahang, szívhang, nőgyógyász ajánlás

Fontos, hogy minél tudatosabb döntést tudj hozni!

Ehhez a legjobb szakemberekre van szükséged.
Szívesen segítünk orvos, nőgyógyász ajánlásával!

A férfiak fogamzásgátlás módszerei nem olyan népszerűek,  mint a női fogamzásgátló módszerek. Fontos, hogy eléggé  biztonságosak legyenek, azaz a nem kívánt terhesség  valóban ne is jöjjön létre.  Legyenek egyszerűen alkalmazhatóak,  a lehető legkevesebb mellékhatással rendelkezzenek,  és ha mégis fellép a terhesség, ne rendelkezzenek  magzatkárosító hatással!

Ezek az ismeretek egy modern férfi számára szükségesek és egyben nélkülözhetetlenek is.

Megszakított közösülés

 A legrégibb, legelterjedtebb módszerek egyike a megszakított közösülés, amelynek lényege, hogy a férfi a szexuális aktus során a magömlés előtt kiveszi a hímveszszőt a hüvelyből, megszakítja az együttlétet. Ehhez nagy önkontroll kell a férfi részéről, de még abban az esetben is, ha sikerül időben megszakítani a közösülést, bekövetkezhet egy nem tervezett terhesség. A magömlés előtt megjelenik úgynevezett előváladék a hímvesszőn, ami tartalmazhat spermiumot, és ez elegendő lehet ahhoz, hogy megtermékenyítse a női petesejtet. Becslések szerint átlagos használat esetén minden 100 nőből 25 (vagyis minden negyedik!) esik teherbe a megszakításos módszer alkalmazói közül. Egészségkárosító hatása nincsen ennek a módszernek, de lelkileg nem tesz jót. Hiszen éppen a lényeg, a két ember egybeolvadása, örömük beteljesülése marad el. Ez zavart okozhat a házaséletben.

 

Óvszer

Egy másik módszer a férfiak által használt fogamzásgátló eszköz: az óvszer (kondom,  „koton”, „gumi”), amely a merev péniszre felhúzva megakadályozza az ondó bejutását a nő testébe. Célja a nem kívánt terhesség elkerülése és a nemi betegségek elleni védekezés. Fontos tudni azonban, hogy nemi betegség már szoros érintkezés során is elkapható, mivel ezek a betegségek a fertőzött testfelületek közvetlen érintkezésével is átterjedhetnek egyik emberről a másikra. Mivel az óvszer nincs fent a hímvesszőn a teljes együttlét során, és amúgy is csak a hímvesszőt fedi be (egy ideig), így nincs teljes biztonság a szexuális úton terjedő betegségekkel szemben az óvszer használatakor. Jó tudni azt is, hogy nem csak kizárólag közösülés útján kaphatóak el ezek a betegségek, hanem vannak a több száz (!) nemi úton terjedő betegségek között olyanok, amelyek már orális kapcsolatban is (akár csókolózás) elkaphatók. Ennek a hamis biztonságérzetnek és a védekezéssel kapcsolatos felvilágosítás hiányosságának eredményeképpen az emberek fele még 26 év alatt megtapasztal valamilyen nemi betegséget. Sőt, a kamaszok egynegyede is elkap szexuális úton terjedő betegségeket. 

Műtéti eljárás 

A férfi fogamzásgátlás műtéti megoldásának legegyszerűbb módja az ondóvezeték (vasectomia) here felett történő átvágása. Ez a műtéti megoldás az egyik legbiztosabb módszere a fogamzásgátlásnak. Fontos megjegyezni, hogy műtét után nem azonnali a terméketlenség. Két hónappal később legalább egy spermium mintát meg kell vizsgáltatni, hogy biztosan kimondható legyen a biztos fogamzásgátlás. Magyarországon szigorú jogszabályi feltételekhez kötik a műtét elvégzését, 40 éves kortól ill. három vérszerinti gyermek esetén végezhető el. Egy másik eljárás során, ún. Vasclipimplantátum kerül beültetésre: egy kapoccsal kötik el az ondóvezetéket.